Shoppen

Truien en vesten om in weg te duiken

Zacht, gebreid, oversized: de trui en het vest zijn belangrijk in het modebeeld van dit najaar en deze winter. Wat zijn de trends en kleuren voor truien en vesten deze herfst en winter?

Truien van zachte breisels

De temperatuur daalt, de blaadjes vallen en de wind waait om het huis. In de brievenbus vallen ook blaadjes, maar dan gevuld met reclames voor de nieuwe wintermode. Truien en vesten zijn duidelijk de eye catchers. Wat meteen opvalt: ze zijn zacht en behaaglijk. Zo is er de trend van truien die er zelfgemaakt uitzien. Grof gebreid, maar ook wat fijner gebreid, als het maar lekker zacht is… De oversized look zie je ook weer terugkomen.

De gebreide truien hebben vaak nostalgische Scandinavische motieven. Je krijgt helemaal zin in een strenge winter als je deze truien ziet! Tops of lange vesten in veel verschillende kleuren of met etnische prints vallen onder de Boho of Bohemien stijl, die lekker los, nonchalant en een tikje hippie is. Boho is het tegengestelde van chique en herkenbaar aan de vele kleurtjes, materialen, laagjes over elkaar heen en prints.

Zachte stoffen, mooie prints

Ook leuk: truien of vestjes die aaibaar zijn, zoals de fluffy trui van zachte, donzige stof. Je ziet ook veel tops uitgevoerd in teddy stof, bouclé (kleine lusjes) of met accenten van imitatiebont. Ze doen denken aan dierenvelletjes! Voor meisjes zie je veel truien met zebra- en luipaard prints, maar ook wintershirts met afbeeldingen of foto’s van dieren.

Het afgelopen voorjaar waren er al veel bloemenprints in zachte kleuren. Voor de winter zie je die bloemen nu ook op de tops en de truien, maar dan op een donkere of zwarte ondergrond. Dit heeft een heel subtiel en stijlvol effect! Ook tops met de zogenaamde geometrische prints zijn populair: het gaat dan om moderne, abstracte patronen met strakke lijnen en scherpe hoeken.

Veelzijdige herfst en winter

Kortom, u kunt alle kanten op met de modestijlen van het najaar en de winter. Naast truien met kleur en prints zijn er voor dames natuurlijk ook heel veel zwarte en grijze basic truien, shirts en vesten, eventueel in combinatie met glanzende accenten. Met de vele stijlen die er zijn, vindt u altijd iets leuks. Voor zowel boys als girls is er ook de kleurrijke look van sweaters met sportieve prints: succes altijd verzekerd.

Zacht, knuffelbaar en comfortabel zijn steeds terugkerende termen uit het modebeeld van nu. Dus verwen uzelf en de kids de komende tijd met wat lekker zittende truien en vesten. De winter is een tijd van spelletjes, kaarsjes, geurige gerechten en lekker op de bank kruipen. Wegduiken in een mooie trui of een behaaglijk vest past daar helemaal bij! En dan: knuffelen maar!

Back to top button