Vakantie

Tips voor een vakantie naar Dubai

Dubai is zonder twijfel de meest populaire stad in de VAE, of voluit de Verenigde Arabische Emiraten. Het indrukwekkende aan deze stad is dat het veel hoge gebouwen bezit, zoals de wolkenkrabber Burj Khalifa, alsook unieke winkelcentra. Dit is één van de redenen waarom vele mensen kiezen voor een vakantie naar Dubai.

Populaire bezienswaardigheden en activiteiten in Dubai

De laatste jaren werd de stad een toeristische bestemming die echt uniek is, met luxe hotels en bijzondere activiteiten om te doen. Hierdoor ontvangt de stad toeristen uit heel de wereld. Hieronder volgen enkele populaire activiteiten en bezienswaardigheden in Dubai.

Een woestijn safaritocht maken

Het maken van een woestijn safaritocht is een van de meest unieke dingen die je in Dubai kunt doen. Het is dan ook een avontuur dat je niet mag missen als je in de stad bent. Je kunt er enkele unieke activiteiten ervaren, zoals kameel rijden en dune bashen. Dergelijke activiteiten zul je in heel je leven niet vergeten.

Een bezoek brengen aan de Burj Khalifa

De Burj Khalifa is één van de meest bekende gebouwen in de stad. Met 828 meter hoogte is dit het hoogste gebouw ter wereld dat door mensen is gebouwd. Als je in Dubai bent, moet je naar de top van dit gebouw gaan. Je kunt er een schitterend uitzicht van 360 graden waarnemen over Dubai. Er bevindt zich een lift in het gebouw dat je in een zeer korte tijd naar boven brengt. Je hoeft dus niet te vrezen dat je met de trap naar boven moet gaan.

Het winkelcentrum van Dubai

Als je van winkelen houdt, ben je in Dubai aan het juiste adres. In de Dubai Mall zul je je niet vervelen, aangezien dit één van de grootste winkelcentra van de wereld is. Je krijgt er ook toevang tot de Burj Khalifa, een bioscoop, het aquarium, een ijsbaan en een speelgedeelte. Er zijn nog meer mogelijkheden voor entertainment in de Dubai Mall, waaronder livemuziek en modeshows.

Het Dubai museum

In het Al Fahidi Fort ligt het Dubai museum. Het fort bevat muren die vervaardigd zijn met blokken steenkool die samengevoegd zijn met kalk. Voor het ondersteunen van de bovenste verdieping, zijn er houten palen gebruikt. Het vervaardigen van het plafond gebeurde met palmbladeren, modder en gips. Voordat het Dubai museum zich in het fort bevond, heeft het fort gediend voor verschillende doeleinden, waaronder een gevangenis, een regering, het garnizoen en als onderdak van een belangrijke familie.

Bastakia of oud Dubai

Bastakia is een wijk dat ook gekend is als Al Fahidi. De wijk werd aan het einde van de 19e eeuw gebouwd. Er woonden rijke Perzische kooplieden. Ze waren actief in de verkoop van textiel en parels. Op de gebouwen bevinden zich windtorens. Ze werden vroeger gebruikt als airco.

Het huis van Sheikh Saeed Al Maktoum

De verblijfplaats van de vroegere heerser Sheikh Saeed Al Maktoum werd gerestaureerd als museum. Je kunt er onder andere meer leren over de Arabische architectuur. Het huis werd gebouwd in het jaar 1896.

Back to top button