Vakantie

Hoe kies jij de juiste reistas voor jou?

Reistassen zijn er te vinden in vele verschillende maten en soorten. Je hebt sporttassen, reistassen op wielen of kleine reistassen welke je mee kan nemen op stedentrip. Maar welk type past er het beste bij jou en hoe groot moet de reistas dan zijn? In dit artikel gaan wij jou uitleggen hoe jij de beste reistas kan uitkiezen!

Vervoeren van de reistas

Hoe jij de reistas wilt gaan vervoeren is erg belangrijk bij het kiezen van een reistas. Als jij de reistas wilt gaan dragen, kan je kiezen voor een duffel. Deze zijn er te vinden in allerlei maten en kan je op verscheidende manieren dragen. Je kan een duffel bijvoorbeeld met een dubbele schouderband dragen, maar ook op je rug. Of als je gaat voor een kleine duffel, kan je deze aan de hand meenemen.

Ook is het een optie om te kijken naar een reistas op wielen. Zo kan je de reistas gemakkelijk achter je aan trekken. Een reistas op wielen heeft maximaal 2 wielen. Daardoor zijn ze lastiger te vervoeren dan een koffer op 4 wielen, maar kan bijvoorbeeld wel perfect zijn voor als je op autovakantie gaat! Hoe groot de reistas op wielen moet zijn, hangt af van de spullen die er in moeten kunnen en de ruimte die er is in de auto of camper om de reistas op te bergen.

Formaat

Als jouw reis korter duurt dan 1 week, dan heb je ruim voldoende aan handbagage. Deze reistassen hebben een maximale inhoud van 60 liter. Ook een voordeel van deze reistassen is dat bij de meeste vliegtuigmaatschappijen je ze mag meenemen als handbagage. Wanneer je kiest voor bedrukte reistassen kan je ook nog eens gemakkelijk jouw reistas terugvinden op de bagageband. Ideaal toch!

Voor een reis van 2 weken of wanneer je voor meerdere personen bagage moet meenemen, raden wij een middelgrote reistas aan. Hier past tussen de 50 en 75 liter in. Wanneer je gaat voor een middelgrote reistas zonder wielen, kunnen deze ook geschikt zijn om te dienen als sporttas. Handig wanneer je bijvoorbeeld ski kleding moet meenemen.

Wanneer de reis langer dan 2 weken duurt, kan je het beste kijken naar een grote reistas. In zo’n grote reistas past tussen de 75 en 95 liter. Een mega grote reistas raden wij aan bij reizen langer dan 3 weken of als je bijvoorbeeld ook kampeerspullen wilt meenemen. Hier past namelijk wel tot 130 liter bagage in, dus daar kan ook prima een kussen of slaapzak in mee!

Met deze tips kan jij nu de perfecte reistas meenemen op vakantie!

Back to top button